Skip to content Skip to footer

Biologische wijnen Tempovino

Wat zijn eigenlijk biologische wijnen? Nu we weten wat duurzame wijnen zijn leggen we je kort uit wat biologische wijnen zijn.

Biologische wijnen wat is dat eigenlijk?

Bij biologische wijn wordt er enkel gebruik gemaakt van biologisch geteelde druiven. Tevens houdt een wijnboer zoveel mogelijk rekening met het milieu. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden of chemische bestrijdingsmiddelen. Technische hulpmiddelen zijn verboden, zoals scheidingstechnieken om de samenstelling van de wijn te veranderen.

Ziektes worden bestreden op natuurlijke manieren. Een wijnboer kiest bijvoorbeeld voor het aanplanten van kruiden die schadelijke insecten weren. Of het sproeien met compostthee en het veelvuldig wieden van onkruid. Een biologische wijn is dus niet zomaar biologisch. Een wijnboer moet met verschillende dingen rekening houden om tot het beste resultaat te komen.

Biologische wijnen en Tempovino

Bij het selecteren van onze wijnen letten wij voornamelijk op drie verschillende aspecten namelijk mens, dier en milieu. Daarom zorgen wij ervoor dat ons assortiment bestaat uit wijnen die kunnen voldoen aan deze drie aspecten. Wij werken veel met kleine wijnhuizen en boeren die passie hebben voor hun producten en NIET gaan voor massa productie maar kleinschalige wijnbouw om de consument van uitzondelijke kwaliteit te voorzien!