Skip to content Skip to footer

Kleine wijnhuizen

Tempovino gelooft in de kleine wijnboer! Bij Tempovino slecteren wij onder andere onze leveranciers op grootte van de wijngaarden en het aantal flessen dat de wijnboer op jaarbasis produceert.

Kleine wijnhuizen de kans geven die ze verdienen!

Bij Tempovino hechten wij veel waarden aan kwaliteit en aandacht voor de producten die wij verkopen. Wij werken veel met kleine wijnhuizen in diverse streken van italie, slovenie zuid-afrika. De kleine wijboeren waar wij mee samenwerken leveren kwaliteitsproducten door een max aantal flessen dat het wijnhuis op jaarbasis produceert.

Poderi san lazzaro – Marche Italie

Neem als voorbeeld onze wijnen van het wijnhuis Poderi san Lazarro. Het bedrijf is overgenomen in mei 2003 en ligt op een hoogte van 290 meter boven de zeespiegel in de heuvels van de Marken in Italië. Van dit bedrijf hebben wij, naast de Polesio, ook de Griffola en de Pecorino.  Paolo vertelde dat hij het bedrijf heeft overgenomen van zijn vader en er een eigen en nieuwe impuls aan heeft gegeven door te werken met zoveel mogelijk natuurlijke middelen en met respect voor het milieu. Paolo vertelde vol passie hoe ‘nieuwe’ wijn geboren wordt en hoe ze met anderen samen deze wijn proeven en laten rondgaan tot ze een naam hebben die passend is bij de smaak, die het verhaal vertelt van de nieuwe wijn. Het wijnhuis is een klein bedrijf met 15 hectare wijngaarde en 3 hectare olijfbomen en bos. Ze produceren ongeveer 40 000 flessen biologische wijn per jaar. Op het erf staat de oude boerderij waarin vader woont, daarnaast is een nieuwe woning met proeflokaal gebouwd waar Paolo met zijn gezin woont en gasten ontvangt. Paolo heeft niet de ambitie om groot te worden en voor massaproductie te gaan. Hij gaat voor het ambacht en wil ontdekken wat de natuur doet en hoe daar mooie nieuwe combinaties en wijnen uit te maken zijn. Wij waren onder de indruk van de wijnen die we geproefd hebben en ook de diversiteit daarin. Tempovino wil in de toekomst meer wijnen van dit bedrijf naar Nederland brengen, zodat ook u kunt genieten van heerlijke, eerlijke wijn.